Tilanne tänään

Kieliasu on tarkistettu nyt LibreOfficen oikoluvun lisäksi myös Microsoft Officen oikoluvulla, mikä ei ole kovin paljon kun ottaa huomioon, että edellisestä tekstin läpi lukemisesta on jo pari vuotta, mutta se saa toistaiseksi välttää, koska motivaatiota lukea teksti taas läpi ei löydy sitten millään ilveellä. Kirjoitusvirheiden lisäksi löytyy varmasti myös typeriä asiavirheitä, mutta löytyköön.

Sisältö saa luvan olla valmis, mutta siitä on voinut kadota osa poistettujen kohtien mukana ja jotain pitää ehkä lisätä kun sen jaksaa joskus tarkistaa. Sama vaikka Venäjä hyökkäisi Suomeen kesällä, koska ajankohtaisia asioita käsitellän pelkässä täyteluvussa, joka liittää yhteen eri aiheita, eikä nykyinen tilanne oikeastaan tarjoa mitään mielenkiintoista. Käytettävissä ei ole riittävästi tietoja eikä tule olemaankaan vielä pitkiin aikoihin, ja vaikka suomalainen tapa vääntää tarinaa melkein tyhjästä oli kovassa käytössä kirjoitusprosessin ensimmäisinä vuosina, niin tässä vaiheessa suomalainen asiantuntijahumppa on jo selkeä tyylivirhe.

————————————————-

Suomalaisia ehkä kiinnostavista kirjoista oli päässyt unohtumaan tuollainen, koska sen käsittelemä ajanjakso jäi käsittelemättä. Sitä ei tullut edes selailtua, mutta se on kuitenkin kiintoisa, koska se on julkaistu vuonna 1911, eli jo hyvissä ajoin ennen sisällissotaa, jonka syntymistä se kuitenkin käsittelee, ja sen kirjoittajaksi on merkitty joku väärä tyyppi, joka on syntynyt vasta vuonna 1910.

The Finnish revolution in preparation 1889-1905 as disclosed by secret documents

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s