Kestävän kehityksen kultti

Kädentaidoiltaan suomalainen on mämmikoura, mikä on olennainen osa röheltämistä aiheuttavaa oireyhtymää. Tarve tehdä jotain ei vain kanavoidu luonnostaan siihen, että tehtäisiin jotain kunnolla, vaan pitää hosua ja möhliä.

Suomalaisien kyky tuottaa jätettä on aivan käsittämätön, sillä säästeliäisyys ja korjaaminen eivät tule luonnostaan, vaan niihin on oltava syy. Mustalaisia siedettiin pitkään siksi, että vaikka näillä onkin taipumusta huijata, nämä kykenevät myös vaikkapa paikkaamaan kattiloita, mikä vähensi tarvetta käyttää rahaa uusien kattiloiden ostamiseen. Asenteet mustalaisia kohtaan alkoivat muuttua vasta kun kaupasta alkoi saada sellaisia kattiloita, jotka eivät mene puhki.

Jos suomalaisen ei tarvitse maksaa kattiloista mitään, niillä ei ole mitään merkitystä, ja sama pätee kaiken muunkin kanssa. Yrittäjät ovat aina joutunet painiskelemaan sen ongelman kanssa, että suomalainen pyrkii olemaan käsittämättömän kallis työntekijä. Ensin hän aiheuttaa työnantajalle taloudellista vahinkoa parhaansa mukaan ja sitten hän menee lakkoon saadakseen lisää palkkaa.

Yrittäjät itse ovat yleensä aivan tavallisia työnantajia siihen saakka, että ahneus ja pätemisen tarve saavat kokeilemaan yritystoimintaa, ja sen jälkeen alkaa työntekijöiden kouluttaminen oudoille tavoille riehumalla ja rähjäämällä, koska se on luontainen toimintamalli henkilölle, joka ei ole itsekään syntynyt tekemään mitään kunnolla.

Jotta yritystoiminta olisi mahdollista, tilanne pyrkii kehittymään sellaiseksi, että etsitään syntipukkeja, joita voi vihata siksi, että nämä hoitavat asiansa samoin kuin suomalaiset, jotta suomalaiset saisivat mahdollisuuden yrittää vähän parantaa suoritustaan joutumatta tunnustamaan olevansa tuhlailevaisia mämmikouria ja lisäksi kovia sotkemaan paikkoja.

Venäläiset ovat muutenkin suosittuja vihollisia, joten on luontevaa kertoilla, että näiden rakennustyömailla on jätetty rakennustarvikkeet säiden armoille pilaantumaan, aivan kuten Suomessakin pyrkii käymään, ja hirvittävän ryssävihan avulla suomalaiset voivat sitten motivoida itseään ajattelemaan vähän tarkemmin, mitä ovat tekemässä.

Tämä on kuitenkin hankalaa poliitikoille, joille venäläisillä pelotteleminen on tärkeä taito, koska se ei toimi kunnolla jos kansa kiihottaa itseään vihaaman venäläisiä.

 

Niinpä on kehitetty ympäristökultti, joka kykenee tarjoamaan päivän tai pari kestävän koulutuksen muodossa sellaiset tiedot, jotka älykäs ihminen oppisi muutamassa minuutissa, sillä itsestäänselvyyksien lisäksi tarjolla ei ole kovinkaan paljon mitään muuta. Koulutuksen sisältö ei tietenkään ole kokonaan totta, koska sellainen ei olisi suomalaisille luontevaa, ja aina jää tilaa myös sotkea ja aiheuttaa taloudellista vahinkoa, mutta se on kuitenkin parasta, mitä tähän saakka on keksitty.

koulutus1
Tässä käsitellään jo vaikeampia taitoja. Perusasioihin kuuluu muun muassa se, että tyynyt ja toppatakit viedään roskiin eikä niitä vedetä viemäristä alas.

Tärkeä osa koulutusta ovat videot, joilla esiintyy kansan valitsemia pummeja ja huijareita, sillä yleisö pystyy samaistumaan heihin, jolloin ympäristöteoilla jeesusteleminen vaikuttaa luontevalta, ja motivoivia julisteita pitää toki olla paljon, jotta näin vieraat asiat varmasti pysyisivät mielessä.

Jos haluaa olla poikkeuksellinen hyvä kultin jäsen, voi vaikkapa lajitella useampaan astiaan jätteet, jotka päätyvät samaan polttolaitokseen, mutta jo silläkin pärjää pitkälle, että kykenee tajuamaan, että rikki menneen esineen voi korjata, sillä kaikki suomalaiset eivät kuitenkaan pysty myöntämään, että jokin, missä he itse eivät ole hyviä, olisi harkitsemisen arvoinen vaihtoehto.

Toki arvoaan voi kohottaa myös valehtelemalla, koska se on Suomessa normaalia kaikissa asioissa, mutta ei kannata opetella korjaamaan itse liian vaikeita esineitä, sillä suomalaisien välisessä nokkimisjärjestyskilpailussa se on alempiarvoisen ihmisen merkki. Korkea asema on jotain, mikä käsitetään oikeudeksi, ja jo se on aika paljon, että vaaditaan, että koulusta pitäisi saada jokin paperi ennen kuin siihen pääsee. Se, että ummikko voi politiikan avulla päästä sotkemaan itselleen liian vaikeita asioita, on tärkeä osa demokratiaa, ja joku, joka osaa tehdä jotain kunnolla, on niin suuri uhka luonnolliselle hierarkialle, että hänet käsitetään lähinnä joksikin, mikä on syntynyt palvelemaan ummikkoja.

Ulkopuolisen kannattaa pysyä näistä asioista mahdollisimman kaukana siksikin, että suomalaisien kädettömyys kukoistaa myös säästämisessä ja heillä on vahva vastuun pakenemisen kulttuuri. Yhdessä vaiheessa keksittiin, että julkisien rakennuksien lämmityksen ja ilmastoinnin voisi panna viikonlopuksi pois päältä, koska kukaan ei tullut ottaneeksi selvää seurauksista, ja sen tähden syntyi valtava homeongelma, jota on tavattu selittää huonolla rakentamisella, koska sillä kertaa silkka typeryys tuli maksamaan miljardeja eikä suomalainen pysty kantamaan ollenkaan vastuuta niin suuresta virheestä.

Ei kannata olla ulkopuolisen roolissa läsnä tilanteessa, jossa suomalaiset käyttävät järkeään, koska silloin on liian hyvä ehdokas ottamaan vastuuta muiden tekemistä typeryyksistä. On parempi antaa heidän hössöttää säästämisestä keskenään ja juoda kahvinsa kartonkimukista, jotta pysyisi varmasti ulkopuolisena, mutta jos haluaa päästä eroon työpaikasta siten, että työnantaja vaikuttaa aiheuttaneen työsuhteen purkautumisen, voi löytää jokin merkittävän säästökohteen, jota kukaan muu ei ole onnistunut huomaamaan, ja kertoa siitä suoran ylimmälle johdolle, jolloin muu organisaatio alkaa miettiä, kuinka tällaisesta häiriköstä päästäisiin eroon.

Suosion sivuseurauksena kestävästä kehityksestä on tullut mantra, jota hokemalla voi muuttua vaivattomasti taloudellisesti ja ympäristöystävällisesti ajattelevaksi henkilöksi, mikä on auttanut suomalaisia kehittelemään tulevaisuuden vision, jossa he itse voivat töpeksiä kummallisissa ammateissa, joissa on yhdentekevää, onnistuuko tekemään työnsä kunnolla vai ei, ja ulkomaalainen työvoima tekee oikeat työt.

Käytännössä se ei toimi ollenkaan, sillä liian moni suomalainen on vain erikoistunut vetämään välistä ja loput harrastavat samaa erilaisien järjestöjen avulla, jolloin toimivan talousjärjestelmän perusrakenteetkin on romutettu, jotta olisi mahdollista yrittää vetää välistä mahdollisimman paljon.

Suomalaisista ei kuitenkaan ole myöskään hallinnollisiin tehtäviin, koska esteeksi muodostuvat samat ominaisuudet, jotka estävät heitä olemasta hyviä työntekijöitä suorittavassa portaassa. Toiminta pyrkii olemaan äärimmäisen epätaloudellista, sillä ketään ei oikeasti kiinnosta, mistä palkka tulee, vaan sitä pitäisi saada lisää vaatimalla.

Kansa on edelleen vain kaskiviljelijöitä, jotka polttivat kehityshistoriallisesti ottaen vain aivan pieni hetki siten metsänsä loppuun, vaikka venäläiset yrittivät selittää, kuinka siitä tulee käymään, ja tästä syystä usko kestävään kehitykseen on luja. Suomalaiset ovat saaneet ahneuksissaan jotain päähänsä ja se on pakko viedä loppuun saakka.

Yhdeksi keskeisimmistä ongelmista on muodostunut se, etteivät suomalaiset voi myöntää, mihin he tarvitsevat ulkomaista työvoimaa. Käytännössä sitä on tarvittu jo kauan ihan vain siksi, että suomalaiset ovat tunareita ja mämmikouria, joille löytyy yhä vähemmän käyttöä sitä mukaan kun vaatimukset työn laadun suhteet kasvavat, mutta se on pyritty selittämään hyväntahtoisuudeksi, jossa parempi kansa tarjoaa armopaloja huonommille.

Näin on ollut mahdollista muuttaa tämäkin välistä vetämiseksi, jossa suomalaiset haalivat halpatyövoimaa, joka ei ole uhka kenellekään. Se kilpailee työpaikoista ehkä pitkäaikaistyöttömien juoppojen kanssa, mutta jonkin kummallisen mielikuvan mukaan se tuottaa vielä suomalaisille yllin kyllin varallisuutta, vaikka pitkäaikaistyöttömiä juoppojakin on yli tarpeen ja automaatio heikentää heidänkin työllistymismahdollisuuksiaan.

Samaan aikaan kun valtio kasvattaa tällaista kummallista työvoimareserviä, yritykset etsivät tarvitsemiaan ammattilaisia ulkomailta itse, mutta yleensä ottaen tilanteessa ei nähdä mitään vikaa, sillä myös muut käsittämättömän typerät maat, kuten Ruotsi ja Saksa, ovat löytäneet saman ihmerikastumiskeinon, mikä muka todistaa, että se toimii, koska näin valtava typeryksien määrä ei suomalaisen järjen mukaan voi olla väärässä.

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s