Pohjolan valo

Suomalaisilla on vahva usko siihen, että he ovat maailman paras kansa. Paremmuudelle ei ole olemassa varsinaisia kriteerejä vaan ne muuttuvat sitä mukaa kun ilmenee jotain uutta, mikä antaa edes vähän varaa kehua itseään.

Tällainen on tyypillistä kipparikulttuureille ja Pohjoismaiden välillä käydään ikuista vääntöä siitä, mikä niistä on paras, eikä se johda mihinkään, koska jokainen pitää itseään parhaana.

Käytännössä muinaisen Ancylusjärven alueen maista muiden yläpuolelle kohoaa Saksa, jota muut tarvitsevat ajattelemiseen. Tämä johtuu luonnollisesti vain siitä, että sinne on saatu enemmän vieraita geenejä kuin muualle, mutta kipparikulttuureissa kaikenlaisena vähemmistöjä pidetään karjana, jonka saavutukset voi huoletta lisätä omaan ansioluetteloon.

Aatteiden kehittymisen kannalta Saksa on välttämättömyys, koska siellä osataan selittää kipparin aivotoiminta sellaiseen muotoon, etteivät muut naura sille. Ilmeisesti tässä käytetään ainoastaan juutalaistaustaisia henkilöitä, koska saksalaiset aatteet tuovat mieleen Hollywood-elokuvan käsikirjoituksen ja Hitlerin tapauksessa näytteillepanokin oli kuin suoraan elokuvasta, mutta kipparitausta on aina vahvempi, sillä juutalaisien taipumuksia sovelletaan kipparin mielenmaisemissa eivätkä juutalaiset yleensä ottaen pidä käsikirjoittajaa parhaana valintana kun ollaan etsimässä jotakuta, joka osaa selittää kuinka maailma toimii.

Käytännössä suomalainen politiikka on vain kokoelma saksalaisia vaikutteita. Marxilaisuuden eri muodot ovat suosittuja vasemmalla ja oikeisto luottaa saksalaiseen kapitalismiin, jolla maan talous keinotellaan pilalle, minkä jälkeen lähdetään sotimaan ja yleensä yhtä heikolla menestyksellä. Myös kansallissosialisteilta matkittu luontoaate on savuttanut suosiota ja löytyypä eduskunnasta saksalaisien kristillisdemokraattienkin jäljitelmä.

zombatar_4Saksalaiset ovat ahkeria kehittelemään varsinkin talouspolitiikkaa, sillä he ovat syntyneet valtavien kivihiilivarojen päälle, joiden ansiosta heillä on runsaasti teollisuutta. Kipparin on luonnollisesti pakko miettiä tekosyitä sille, että hän saisi näin syntyvästä varallisuudesta enemmän kuin oman osansa, ja sen johdosta saksalainen aatemaailma on kuin luotu aiheuttamaan talousromahduksia. Kritiikkiä ei ihmeemmin esiinny, joten usko keinotteluun on vahva, ja romahdukset selitetään muiden syyksi.

Muille kippareille tällaiset mielenmaisemat ovat vastustamattomia ja Pohjoismaissa elää vahva usko siihen, että saksalaisiin voi luottaa, eikä ajoittain tapahtuvaa valtion ajautumista maksukyvyttömyyteen edes mielletä todeksi.

Myös pohjoismaisen demokratian kehittymisen kannalta Saksa on ollut avainasemassa, sillä jos unohtaa taloustieteen perusteet, se vaikuttaa välillä siltä kuin kippareiden tapa tehdä päätöksiä tuottaisi vaurautta.

Näille demokratia on sitä, että kohottaudutaan yhdessä kaikkivaltiaan jumalan asemaan ja aletaan päättää siitä, mitä pitää tapahtua. Minkäänasteista ymmärrystä ei tarvita vaan riittää kun tehdään päätöksiä.

Tämän johdosta saksalainen aate ei toimi käytännössä ilman kaikkivaltiasta diktaattoria, joka ei arastele harventaa kippareita, mutta tällaisiin asioihin ei kiinnitetä huomiota, jotta usko omaan kaikkivoipaisuuteen säilyisi.

Kipparit voivat aivan mainiosti päättää keskenään, että suurtyöttömyys katoaa kun otetaan ulkomailta lisää väkeä, ja että maahanmuuttajat tekevät tässä oman osansa jotenkin ja kippareiden tarvitsee vain katsella vierestä, millaisia keinoja nämä käytävät, jotta he pääsisivät lisäämään ne omaan ansioluetteloonsa.

Usko päätöksenteon voimaan on niin luja, että voidaan uskoa vaikkapa siihen, että on olemassa jokin abstrakti radikalisoituminen, joka saa muslimit tappelemaan keskenään Lähi-idässä, ja ettei se tule näiden mukana kipparimaihin jos sitä ei niihin haluta. Samoin trendikkäästi LGBT-henkinen ateisti voi päättää ihan itse, että radikaalit muslimit vain puhuvat, että hän olisi heidän vihollisensa, ja ettei se oikeasti tarkoita mitään.

Muualta tulleet ainekset käsittävät tilanteen väärin ja puhuvat islamisaatiosta, koska niiden näkökulmasta kipparit ovat tekemässä kansalista itsemurhaa. Tämä johtuu siitä, etteivät muut oikein kykene hahmottamaan kippareiden epärehellisyyttä ja olettavat, että nämä puhuvat edes jossain määrin totta kertoillessaan rauhantahtoisuudestaan, vaikka todellisuudessa nämä voivat mainiosti aloittaa verilöylyn, joka vetää vertoja muslimien uskonsodille. Heidän historiansa on täynnä todisteita tästä, mutta häpeilemättömän valehtelun takia ulkopuolisesta  voi vaikuttaa siltä kuin jotain olisi oikeasti muuttunut.

Kipparikulttuuri ei tule katoamaan, mutta se voi huomata, että muslimit ovat keksineet niin tasokkaita tekosyitä sisällissodille, että saksalaisien kehittämästä evankelisluterilaisuudesta voidaan luopua. Tämä vain vahvistaisi oman kulttuurin asemaa, sillä kristinusko on kippareille sovitetussakin muodossa melko vieras eikä se ole vetänyt kirkkoja täyteen sen jälkeen, kun tuli mahdolliseksi päättää täysin itsenäisesti osallistuuko jumalanpalvelukseen vai ei.

Viime vuosikymmeninä on vaikuttanut siltä, että Ruotsista on tullut kipparimaailman keskus, koska siellä tehty eniten töitä omissa maailmoissa elämisen eteen. Kaikki, mitä voi jotenkin johtaa siihen, että yksilö altistuu tosiasioille, pyritään poistamaan kulttuurista. Vaikka tämä näyttääkin ylettömiin viedyltä turvallisuushakuisuudelta, vaikutelman ei pidä antaa hämätä, sillä ruotsalaiset ovat edelleen lyhytnäköisiä röheltäjiä ja vaaroja poistetaan elämästä sen takia, ettei yksilön tarvitsisi pelästyä ja herätä todellisuuteen, joka ei olekaan sellainen kuin hän haluaa.

Melkein kaikkea mahdollista varten on kehitetty turvavälineitä vain siksi, että yksilö voisi haaveilla kaikessa rauhassa omiaan, eivätkä henki ja terveys merkitse ruotsalaisille oikeasti paljon mitään. Jossain vaiheessa unissakävelijät saavat yhteiskuntajärjestyksen romahtamaan fantasiamaailman politiikalla ja sitten mennään taas eikä meinata.

Saksa on edelleen kipparimaailman aivot ja Ruotsi on vain maantieteellisesti sellaisessa asemassa, että kansa on voinut käpertyä kaikessa rauhassa itseensä ja noussut sitä kautta esikuvaksi muille kippareille. Kaukana pohjoisessa muiden kipparimaiden välissä on vain olemaan jonkin aikaa mukavan lokoisat oltavat.

*

Saksalaisetkin ovat kuitenkin vain kippareita. Osalla väestöstä on kansojen sekoittumisen takia järkeä, mutta kipparikulttuurin ytimessä typeryys on arvossaan, koska se auttaa oikeanlaisien mielenmaisemien kehittymisessä.

On helppo arvata, että STASI:n luomat verkostot ovat edelleen jonkinlaisessa toiminnassa, koska niitä suojellaan. Nimiä ei haluta julkistaa, ja jos julkistetaan, niin mielellään merkityksettömien pikkutekijöiden nimiä. Tärkeitä ihmisiä ei sovi vaivata tällaisella, ja jos jonkun tiedetään olleen mukana sen toiminnassa, se on yksityisasia, johon ei ole sopivaa kajota. Yhtään selvemmin ei voitaisi ilmaista, että verkostot eivät hajonneet kun Itä-Saksa lakkasi olemasta ja STASI lakkautettiin, ja ettei jäisi epäselväksi, miltä suunnalta voisi löytyä tietoja siitä, KGB oli muka kamalan epäluotettava, vaikka sen toiminta on käsitelty jo kauan sitten eivätkä vanhat vihollisetkaan ole aikoihin kantaneet kaunaa sen toimintaan osallistuneille.

Samoin on helppo arvata, että STASI:n luomia verkostoja tarvitaan siksi, että kipparit ovat huonoja järjestämään tällaista toimintaa itse. Organisaatio pyrkii muistuttamaan kultin ja ryyppyremmin risteytystä ja ajautuu jossain vaiheessa sisäisiin riitoihin, joten ammattitaidolla luotu verkosto, joka osaa toimia salassa ja rekrytoida vain sellaisia ihmisiä, jotka kykenevät omaksumaan tämän taidon, on kuin taivaan lahja. Sillä voi yrittää tehdä jotain suurta, eli käytännössä vallankumouksen, jonka tekijät tapetaan myöhemmin.

Tässäkään ei ole mitään epäselvää, sillä kippareiden vallankumoukset ovat onnistuessaan tällaisia. Uusi valta pyrkii järjestäytymään omiin oloihinsa vetäytyneiksi venekerhoiksi, jotka eivät koe olevansa osa yhteiskuntaa, koska se on vapautta. Yhteiskunta on vain abstraktio, jonka jäsenillä ei muka ole inhimillisiä tunteita, jotta venekerho voisi kokea johtamistaitojensa toimivan.

Abstraktiolle voi aiheuttaa vahinkoa olemalla johtaessaan typerä ja humalassa, joten suurin uhka on olevinaan se, että jostain nousee Stalinin kaltainen johtaja, joka järjestää uusille johtajille oikeudenkäyntejä ja määrää näitä ammuttaviksi katsastettuaan nämä ja poimittuaan joukosta pahimmat riemuidiootit.

Todellinen yhteiskunta koostuu kuitenkin suureksi osaksi kippareista, jotka ovat yhtä kiintyneitä johtajiinsa kuin nämä heihin, eli uuden Stalinin nouseminen olisi jopa toivottavaa, koska muuten ongelmia aiheuttavat venekerhot hävitetään kokonaan, luultavasti lapsia myöten, ja intoa riittää muillekin syyllisien sukulaisille ja liian läheisille tuttaville.

Kaikki tällainen on kuitenkin vapauteen päässeelle kipparille sokean pisteen takana, joten hän keskittyy etsimään uutta Stalinia ennen kuin tämä nousee valtaan, vaikka jostain löydetään samanlainen tai verenhimoisempi johtaja sitten kun kansa tarvitsee sellaista.

Suunnitteilla olevan vallankumouksen luonnettakaan ei tarvitse arvailla, koska se on se tavallistakin typerämpi propaganda, joka tulee kaikkialta, mutta ei ole keskittynyt mihinkään, ja ihannoi kaikkien järjestäytyneen yhteiskunnan tuntomerkkien purkamista. Poistetaan rajat, sekoitetaan kansat ja romutetaan talous niin saavutetaan jotenkin paratiisi, jossa ei tarvitse suunnitella nokkaansa pitemmälle.

Tämä mekastus sekoittuu saumattomasti siihen, että halutaan purkaa kaikki se, mitä on muodostettu saksalaisen järjen käyttämisen esteeksi. NATO:ssa Saksa on se maa, johon täytyy luottaa, vaikka se on saanut senkin natisemaan liitoksistaan lähtemällä siitä, että Yhdysvaltojen tulee kustantaa muille jäsenmaille puoli-ilmainen puolustus, ja Euroopan unioniin täytyy luottaa, vaikka Saksa yrittää parhaansa mukaan hajottaa sitä.

Ukrainan kriisin varjolla saksalaiset alkoivat lietsoa hirvittävää Venäjän uhkaa, josta EU selviäisi vain siten, että heidän liittokanslerinsa, jolla ei ole mitään virallista asemaa siinä, neuvottelisi kuiden puolesta Kremlin kanssa kertomatta, mitä on tullut neuvoteltua. Tästä päästiin kätevästi venäjän vastaisiin pakotteisiin, jotka eivät jotenkin estä saksalaisia tekemästä energiahankintojaan Venäjältä, mutta haittaavat muiden kaupankäyntiä, ja lopulta EU:n yhteisen armeijan muodostamiseen, joka on niin tärkeä asia, ettei muiden tarvitse tietää yksityiskohtia vaan riittää kun saksalaiset saavat puuhata omiaan.

Samoin se, että Saksan ja Turkin neuvoteltua jotain keskenään Turkki päästi lävitseen valtavan määrän pakolaisia ja Saksa ilmoitti ottavansa nämä vastaan, on niin tärkeä asia, ettei muiden sovi ajatella sitä. Pakolaisvirran jalkoihin jääneet maat suuttuivat, ja moni muukin suuttui siinä vaiheessa kun saksalaiset alkoivat painostaa muita ottaman vastaan niitä pakolaisia, jotka eivät olleet päteviä saamaan turvapaikkaa Saksasta, ja kaikesta tästä syntynyt vihamielisyys on sitten uhka EU:n yhtenäisyydelle, vaikka ainoastaan kipparimaat ovat enää Saksan tukena ja tyytymättömyys on yhdistävät tekijä suurimmalle osalle EU:maista.

Jossain täytyy olla laaja ja taiten muodostettu verkosto vaikuttamassa asioihin, ja STASI:n jäämistö on paras ja käytännöllisesti katsoen ainoa ehdokas, sillä kippareiden kyky organisoida tällaista itse on hyvin rajallinen.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s