Pyhä lotto

Uskonto on suomalaiselle viimeinen tuki ja turva, jonka suojiin paetaan jotain. Uskoon tuleminen herättää epäilyjä alkoholismista, koska sitä kokeillaan sitten kun vieroitushoidot ovat epäinnostuneet, ja uskonnollisilla yhteisöillä oletetaan olevan niin paljon korruptiota ja insestiä, että naamioitumiseen kannattaa panostaa kunnolla.

Jos mitään tällaista selitystä uskossa olemiselle ei löydetä, sen oletetaan johtuvan silkasta tekopyhyydestä.

Suomalainen pärjää normaaleissa olosuhteissa loistavasti ilman uskontoa, koska hänellä on sen tilalla lottoaminen. Arvonta on viikoittain toistuva pyhä toimitus, jolla vahvistetaan uskoa elämän sattumanvaraisuuteen.

Järjestäytymisessä suomalaiset pitävät kovasti muiden urheiluseurojen jäljittelemisestä, koska se saavat toiminnan vaikuttamaan pelaamiselta ja riskien ottamiselta. Suomalainen urheilujärjestö pärjää kansainvälisessä kilpailussa yleensä varsin huonosti juuri tämän asenteen takia, mutta suomalaisille sattumanvaraisuus on tärkeä asia ja sille täytyy aina jättää tilaa.

Vasta järjestäytymistä harjoittelevat suomalaiset kokoavat joukkueita, joissa on paljon tähtipelaajia, mutta ei juuri lainkaan osaamista. Tavoitteet pidetään kunnianhimoisina eikä kukaan oikein ymmärrä, miksei niitä saavuteta. Kypsyminen on suomalaisille näissä asioissa sitä, että totutaan pettymyksiin, koska osaaminen ja suunnitelmallisuus veisivät tilaa sattumanvaraisuudelta, jota on pakko olla paljon.

Ulkopuolisen on todella helppo syrjäytyä Suomessa, sillä järjestäytyminen on lähinnä roolileikkiä, jossa ollaan tekevinään jotain kunnolla, koska kaikki haluavat olla hyviä pelaajia, mutta lopulta kaikki jätetään sattuman varaan, jotta päästään jännittämään lopputulosta. Tätä ei kannata kritisoida ollenkaan, sillä jopa täysin selvästi epäonnistumassa oleva joukkue haluaa säilyttää uskon siihen, että se toimii niin kuin pitääkin, ja suomalaisittain se toimiikin varsin moitteettomasti. Joukkueen jäsenet viihtyvät ja pääsevät luultavasti lopulta selittelemään, että pyhä sattuma pilasi kaiken, paitsi siinä tapauksessa, että epäonnistuminen voidaan panna muiden syyksi, jolloin saavutetaan tavallaan onnistuminen, koska suomalaiset joutuvat käytännön syistä tyydyttämään pätemisen tarvettaan lähinnä ilahtumalla muiden epäonnistumisista.

Penkkiurheilu on suomalaisille käytännössä rukoilua, koska se vahvistaa uskoa sattumanvaraisuuteen. Odotukset korkealle huolimatta siitä, että suomalaisista urheilujärjestöistä on kokemusta jo varsin pitkältä ajalta, ja näin voidaan harjoitella tuloksien jännittämistä. Realistisempi asennoituminen veisi penkkiurheilusta viehätyksen ja sen takia suomalaiset ovat huonoja veikkaamaan urheilutuloksista. Siihen sisältyy riski ajatella tosiasioita liikaa ja siltä välttyminen tietäisi taloudellisia menetyksiä, joten siihen ei tee mieli ryhtyä, ja jos eksyy tälle tielle ja alkaa pärjätä, niin jossain vaiheessa on pakko palata lottoamisen pariin, jotta maailma vaikuttaisi turvallisen sattumanvaraiselta.

Uskonto on vain sitä varten, että lottoaminen lakkaa toimimasta ja uskoa kohtaloon pitää vahvistaa sillä tarinalla, jonka mukaan Jeesus antoi syntymme anteeksi. Taakka kevenee ja sitten voi taas keskittyä lottoamiseen, mikä on tie, totuus ja elämä.

Kyse on hyvin uskonnon kaltaisesta ilmiöstä, sillä on tärkeää, että Veikkaus oy. antaa paljon rahaa hyviin tarkoituksiin. Lisäksi moni suomalainen puhuu antavansa paljon rahaa hyväntekeväisyyteen jos voitto tulee ja tästä käydään vähän yksilöiden välistä kilpailuakin. On rohkeaa uskaltautua lupaamaan luopuvansa miljoonista euroista tai joka koko summasta, sillä näin saadun sädekehän menettää lähes varmasti jos voitto tuleekin.

Tutkimusten mukaan lottovoittajien mielenkiinto antaa rahojaan pois on paljon vähäisempi kuin suomalaisien puheista voisi päätellä, ja toinen tutkimustulos, jota ajatellaan varsin vähän, on se, että noin puolet päävoiton saaneista menettää elämänhallinnan.

Lottoaminen edustaa todeksi muuttunutta uskontoa ja päävoiton pitäisi olla tie paratiisiin. Kuitenkin se on vain rahaa ja jossain vaiheessa alkaa olla ilmeistä, se onkin vain tie vaurauteen. Tätä seikkaa voi paeta päihteiden pariin, jolloin vaurauskin katoaa yleensä melko nopeasti.

Toinen suomalaisittain tyypillinen tapa reagoida päävoittoon on se, että tunnustetaan, etteivät paratiisin ovet auenneetkaan, mutta säilytetään kuitenkin toivo jatkamalla lottoamista.

Tärkeintä ei olekaan voittaminen vaan menestymisen tasapäistäminen. Se voi sattua kenen tahansa kohdalle, ja luottamus siihen, että numerot valikoituvat satunnaisesti, on luja, vaikka Veikkaus oy:tä johtavat poliitikot eikä näihin luoteta samalla tavalla muissa yhteyksissä. Arvonta on pyhä toimitus eikä sitä saa epäillä.

Näin voidaan lujittaa uskoa siihen, että kaikki on sattumanvaraista ja muilla keinoilla menestyminen on huijaamista. Urheilusta veikkaaminen on vähän hämäräperäistä uhkapeliä ja mustalaiset ovat yksinkertaisia, koska he paneutuvat raviharrastukseen tosissaan.

Myös sijoittaminen on jotenkin alentavaan ja epärehellistä toimintaa, paitsi kun kupla on kasvanut niin suureksi, ettei se enää muistuta mustalaisien raviharrastusta vaan siinä on reilua lottoamisen meininkiä. Silloin aletaan puhua sijoittamisesta ja muut voivat pelkästään tästä päätellä, että kupla on puhkeamassa.

Rehellisellä työllä menestyminen on synneistä suurin, ja sitä varten suomalaisilla on talouspolitiikka. Yritystoiminnasta pyritään tekemään lottoarvonnan tapainen ilmiö, jossa kaikki muuttuu koko ajan. Ei lähdetä siitä, että pieni yritys voi muutaman vuosikymmenen kuluttua myydä maailmalle miljardeja nallekarkkeja joka päivä jos siitä pidetään huolta ja sitä verotetaan kohtuudella, vaan pitää saada äkkiä joku supertuplajättipotti, ja sen takia talouspolitiikka muuttuu koko ajan kun jokainen puolue miettii kuumeisesti uusia onnennumeroita.

Yrityksiä yritetään painostaa kehittymään milloin mihinkin suuntaan ja mielellään vielä pikavauhtia, ja verotusjärjestelmä on suunniteltu tuhoamaan heikot yksilöt, eli käytännössä ne rehelliset ja kunnialliset yritykset, joista voisi kehittyä vuosikymmenien saatossa suuria yrityksiä. Verotarkastajan palkkaluokka kohoaa sitä mukaa kun hän onnistuu haalimaan valtionne niitä verotuloja, jotka yrittäjät pyrkivät pimittämään, ja sen voi tehdä ihan vain keksimällä summan omasta päästä ja vaatimalla sitä maksettavaksi. Joka vuosi kaatuu tuhansia yrityksiä ihan vain jättipotin tavoittelun takia.

Lisäksi koulutusjärjestelmä tuottaa koko ajan turhia työntekijöitä, koska jossain ollaan näkevinään päävoiton mahdollisuus, eikä asiaa olla koskaan ajateltu riittävän pitkälle. Jokin ala vain on muka menestyksen tae ja muutaman vuoden kuluttua sen tilalle on keksitty toinen ala.

Kohtalouskon takia suomalaisien mielenkiinto suunnitella tulevaisuutta on niin olematon, että Suomen tulevaisuutta on itse asiassa varsin helppo ennustaa. Asiat menevät pieleen niin kuin viisaammat yrittävät varoittaa, ja heitä on aina, sillä kaikki eivät ymmärrä kipparin mielenmaisemia. Kun kaikki on satunnaista eikä kukaan oikeastaan ole vastuussa mistään, neuvoja ei tarvitse ottaa vastaan vaan asioiden käsitteleminen voi olla pelkkää mielipidekeskustelua.

Suomalainen on kohtelias yrittäessään nollata hyvien neuvojen arvon leimaamalla ne pelkiksi mielipiteiksi tai puhtaiksi uskonasioiksi, koska hänen aivonsa toimivat tällä tavalla. Toisella tavalla ajatteleva ei voi kuulua joukkoon vaan on tuomittu jäämään ulkopuoliseksi.

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s