Tieteellinen luomistyö

Tutkijoita hämmästyttää usein kun löytyy jotain, mikä on ollut aikaansa edellä, koska heillä on kummallinen käsitys kehityksestä. On muka olemassa jokin näkymätön voima, joka saa sen etenemään aina kehittyneempään suuntaan, ja todisteet päinvastaisesta ovat ihmeellisiä ja johtuvat jostain toisesta voimasta.

Tähän päästään sillä, että maailma tunnetaan kirjaviisauden, jolloin teoria voi kehittyä vapaasti ja mielikuvitus pääsee paikkaamaan käytännön jättämää aukkoa.

On paljon sellaista, mitä ei enää osata valmistaa, sillä valmistusmenetelmien kehittyminen johtaa siihen, ettei osata enää tehdä sitä, mitä vanhoilla menetelmillä tehdään, ja aina on myös jotain, mitä kannattaa valmistaa vain erikoisuusarvon takia.

Teollistumisen takia tällaisien poikkeamien määrä kasvaa koko ajan eikä tutkijoiden tarvitsisi koluta laivojen hylkyjä tai avata tuhansia vuosia vanhoja hautoja päästäkseen ihmettelemään luomisvoiman vastaisia esineitä, koska niitä saa nettihuutokaupoista muutamalla eurolla.

Suurin osa käsityöläisien taidoista on päässyt unohtumaan ja tehtaiden kehittyessä unohtuu paljon sellaista, mitä vanhoissa tehtaissa osattiin tehdä, ja usein se on hankalaakin. Jos ei vaikkapa jaksa ajaa partaansa aina ihan joka viikko, huomaa pian, että partaveitselle olisi käyttöä, koska nykyaikaiset välineet eivät selviä kunnialla niin pitkästä sängestä, mutta hyviä partaveitsiäpä ei enää osatakaan valmistaa, koska taitoa ei ole kannattanut säilyttää. Niinpä täytyy ostaa vuosikymmeniä vanha partaveitsi, jonka terä on niin ohut, että se myötäilee ihoa.

Myös evoluution luonne näkyy jääneen tutkijoille hämäräksi, koska siihenkin on tungettu mukaan sama edistystä luova voima. Eliöt ovat kehittyvinään aina vain paremmiksi, vaikka ne vain sopeutuvat ympäristöönsä samalla tavalla kuin valmistusmenetelmät kysynnän ja tarjonnan lakeihin.

Paljon sellaista, mitä eliöt ovat joskus osanneet, on jäänyt pois käytöstä, koska sitä ei vain ole kannattanut säilyttää.

Ihmisen evoluutio varsinkin on ymmärretty väärin, sillä osaamisen lisääntyessä elämä helpottuu ja tyhmillä ihmisillä on aina vain enemmän varaa pyrkiä hävittämään älykkäämpänsä valtapyrkimystensä tieltä. Yhteisö säilyy, vaikka se muuttuisi typerämmäksi.

Juutalaiset ovat älykkäin kansa, joten heitä on sitten vainottu paljon, ja yleinen kehityssuunta on se, että älykkäiden johtajien tilalle halutaan yhä enemmän tavallista kansaa muistuttavia yksilöitä.

Viime vuosisadan vallankumouksilla ei enää muita pyrkimyksiä ollutkaan vaan huonojen johtajien tilalle haluttiin vielä huonompia johtajia. Harvojen valopilkkujen aatelia edustaa Kuuba, jossa vallankumous ei johtanut katastrofiin, mutta ei myöskään tilanteeseen, jossa tapahtuisi mainittavampaa kehitystä. Autokanta on talouspakotteiden seurauksena pysynyt suunnilleen samana kuin se oli ennen vallankumousta, koska omia autoja ei olla opittu valmistamaan, ja tätä on sitten yritetty pitää jotenkin myönteisenä piirteenä, jotta voitaisiin kuvitella, että edes yksi vallankumous olisi edustanut edistystä.

Tutkijat ovat kunnostautuneet yrittämällä selittää, että vallankumousten seuraukset ovat johtuneet aivan muista syistä, mutta hölmöläisille suunnitelluista yhteiskuntamalleista ei tahdo koskaan löytyä mitään vikaa. Tyypillinen johtopäätös on, että johtajassa oli jotain vikaa ja tulokset olisivat olleet parempia jos hän olisi muistuttanut enemmän tavallista kansalaista.

Yliopistolaitos muuttuu kehityksen takia yhä kummallisemmaksi, koska sen kehittyminen vähentää älykkäiden tutkijoiden tarvetta. Tieteellinen tutkimusmetodi avasi ovet sellaisillekin, jotka eivät luonnostaan tajua juuri mitään, koska se tarjoaa henkiset apupyörät, joiden avulla kuka tahansa voi ryhtyä tutkijaksi. Riittää kun malttaa noudattaa valmista kaavaa niin tuloksia syntyy vääjäämättä.

Näin saavutettiin lopulta tilanne, jossa tutkijat riitelevät antaumuksella teologiseen luomistyöhön uskovien hölmöläisien kanssa, vaikka oma käsitys kehitysopista on samanlainen. On muka jokin mystinen voima, joka panee kehityksen toimimaan siten kuin tutkija haluaa kuvitella.

Eroa näkökannoilla ei ole käytännöllisesti katsoen ollenkaan, mutta tutkijat eivät enää ymmärrä tällaisia asioita. Kirjastosta varmaan löytyisi vanhaa tietoa, joka auttaisi pääsemään perille tilanteesta, mutta sitäkään ei enää osata käyttää.

Ongelmien ratkomista perinteisellä tyylillä pidetään uhkaavana toimintana, sillä kehitys on jo niin pitkällä, että kaikkeen pitäisi löytyä vastaus mielipiteistä ja toimivan yhteiskuntamallin tärkeimmäksi osaksi koetaan oikeus puhua mitä sylki suuhun tuo. Siihen ei saisi kajota ollenkaan, vaikka se selvästi johtaakin tilanteeseen, jossa omia mielipiteitä halutaan puolustaa hankkiutumalla jotenkin eroon vieraiden mielipiteiden kannattajista.

Kansa alkaa jakautua heimoihin, jotka haluaisivat sotia keskenään, ja vaikka kaikki ovat edustavinaan edistystä, se on käytännössä vain taantumista kohti kehittymättömämpiä aikoja.

Mainokset

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s