Shamanismi

Kipparit korvaavat oivalluskyvyn puutetta käyttämällä päihteitä. Poliitikot miettivät asioita humalassa, koska näin saadaan ajatuksia, joita kansa pitää hyvinä miettiessään niitä vuorostaan itse humalassa.

Alkoholin lisäksi ajattelemiseen käytetään muitakin aineita ja politiikka muuttuu päihdekulttuurin mukana, sillä pään sekoittaminen eri tavoilla tuottaa erilaisia ajatuksia. Nykyisin muodissa oleva yletön suvaitsevaisuus ja halu halata koko maailmaa johtunee pohjimmiltaan ekstaasin käytöstä, koska se on yleistynyt samassa tahdissa.

Ero metamfetamiinikauteen on suuri ja halua palata silloiseen asenneilmastoon kutsutaan konservatismiksi, vaikka siinäkin korostui se, että mentiin vain johonkin suuntaan turhia miettimättä. Siihen liittyi kuitenkin enemmän määrätietoisuutta, joten se vaikutti siltä kuin poliitikot olisivat olleet enemmän tosissaan kuin nykyiset, joiden puheet ovat sekavampia.

Maailma, jossa yksi ynnä yksi on kaksi, ahdistaa kipparia, joten päihteiden avulla ajatteleminen on tärkeä osa johtamistaitoa. Vähintään alkoholia tarvitaan silloin kun suunnitellaan, kuinka päätöksiä perustellaan kansalle, ja mielellään itse päätöksetkin ovat viinanhuuruista hourailua.

Käytännössä Suomi on miljoonien ihmisien muodostama simulaatio, joka jäljittelee Mussolinin johtamistapaa, koska hänkin keksi aatettaan lisää tarpeen mukaan, ja tuloksista voi päätellä, että alkoholilla saattoi olla osuutta asiaan, mutta suomalaiset kutsuvat jostain syytä rationaalista johtamistapaa fasismiksi. Kukaan ei tunnu tietävän, miksi näin on, ja varsin harva edes tietää, mitä fasismi on, mutta tällaisilla seikoilla ei ole Suomessa mitään merkitystä.

Alkusuomalaisien johtajat ovat selvästi olleet ennen kaikkea viihdyttäjiä, jotka ovat kehitelleet outoja ajatuksia muuten melko yksitoikkoisen elämäntavan piristämiseksi, eikä ole mikään ihme, että tietäjäkuninkaat menettivät valtansa heti kun kuvioon tuli mukaan vähän jotain johtamistaidon tapaista.

Suomessa on kuitenkin niin paljon tietäjäkuninkaallisia, ettei kaikista olla missään vaiheessa päästy eroon, ja tasavaltaan siirtyminen vapautti heidät. Kansa valitsee näitä poliittisiin luottamustehtäviin ja sieltä he levittäytyvät muihinkin johtaviin asemiin jakamalla tärkeitä virkoja kavereilleen.

Nykyisin lähinnä yrityksissä esiintyy kehittyneempää johtamistaitoa ja tästäkin ongelmasta selviytyminen on työn alla, mikä näkyy selvästi jo kansantalouden tilan kehittymisessä. Talouspolitiikka on tasoltaan luokkaa ei vittu mä olin lärvit ja tuloksen ovat sen mukaisia.

Lopullista romahdusta odotellessa suomalaiset ovat kuitenkin tyytyväisiä, sillä he ovat taas pitkästä aikaa vapaita huolehtimaan omista asioistaan.

Demokratia merkitsee suomalaisille pohjimmiltaan sitä, että älykkäiden ihmisien tulisi jotenkin toteuttaa shamaanien oikut. Koska äly ei riitä sellaiseen vaan tarvittaisiin kyky tehdä ihmeitä, Suomessa ihmetellään jatkuvasti, miksei yhteiskunnallinen osallistuminen kiinnosta älykkäimpiä yksilöitä ja moni heitä muuttaa ulkomaille. Näiden toimintamahdollisuuksia sen sijaan ei ajatella ollenkaan, sillä suurimman viisauden oletetaan löytävän kansalta, joka valitsee shamaaneja ajattelemaan puolestaan, älyn rooli yhteiskunnassa on tehdä, mitä käsketään.

Suomalaiset puhuvat tässä yhteydessä mielellään lahjakkuudesta, koska siten voidaan yrittää uskotella älykkäille yksilöille, että heillä on annettu ominaisuus, jonka käyttäminen oman mielen mukaan on jotenkin väärin. Äly taas on olevinaan jotain, mitä kaikilla muilla on paljon, ja sille on keksitty niin paljon erilaisia määritelmiä, että jokainen varmasti löytää sellaisen, jota hänellä on paljon. Jos osaa edes solmia kengännauhat, on riittävän älykäs voidakseen päättää, kuinka ongelmanratkaisukykyä tulee käyttää.

Lähestymistapa toimii käytännössä lähinnä kannustimena pitää suomalaisiin kunnollista hajurakoa, mutta kansa on liian tyhmä ja itseriittoinen ymmärtääkseen näin vaikeita asioita.

Jo pelkkä koulutuskin aiheuttaa helposti tilanteen, jossa suomalaisista tulee mitta täyteen, sillä näillä on sellainen käsitys, että mielipiteen täytyisi olla korkein totuus, mikä ei toimi ollenkaan nykyisessä maailmassa. Vaikkapa lujuuslaskelmat ovat toisen maailman juttuja, koska niitä ei voida tehdä päihteiden huuruisien oikkujen mukaan jos halutaan, että rakennelmat myös kestävät, ja tämän johdosta suomalaiset hahmottavat nykyaikaisen yhteiskunnan sellaiseksi, että siinä on shamaanien lisäksi myös vieras papisto, joka toimii vihamielisen logiikan mukaan. Kaikki ei muka olekaan mahdollista, vaikka asiat olisi ajateltu alkoholin lisäksi myös ekstaasin tai metamfetamiinin avulla.

Kokemusperäisen tiedon mukaan toimimista kutsutaan halveksuvasti teknokraattisuudeksi ja sitä voidaan syyttää kaikesta siitä, minkä shamaanit pilaavat.

Politiikkaan nykyaikaa ei mielellään sotketa ollenkaan vaan siellä ollaan jakaannuttu luonnonmukaisiin shamaaneihin ja niihin, jotka yrittävät liittää itseensä nykyaikaista osaamista symbolien avulla. Riittää kun käyttää poliittisiin tarkoitukseen jotain sellaista, mitä voisi tarvita jos osaisi jotain, ja sitten ikään kuin jotenkin osaa jotain.

Samalla politiikkaan on saatu mukaan myös vapaamuurariaate, koska sen avulla voi ottaa talismaaneikseen harpin ja suorakulman ilman, että niiden eteen tarvitsisi tehdä muuta kuin epäolennaisia rituaaleja. Sen mukana tulee myös tekosyy pitää omaa kirjastoa, mikä on poliittiselle liikehdinnälle tärkeää, koska sieltä voi käydä etsimässä irrallisia tiedon hitusia mielipiteidensä tueksi.

Ehkä vapaamuurareista kehittyy vielä jossain vaiheessa puolue, sillä heillä näyttää olevan kaikki, mitä siihen tarvitaan.

Advertisements

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s